Φορουμ

Φορουμ

συνταγες και αλλα
 
ΦόρουμΦόρουμ  Πόρταλ*Πόρταλ*  ΗμερολόγιοΗμερολόγιο  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
ΑΡΧΙΚΗ
ΑΡΧΙΚΗ
Παρόντες χρήστες
1 χρήστης είναι συνδεδεμένος αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 1 επισκέπτης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 8, στις Τετ Ιουν 23, 2010 9:28 pm
Chat
Chat
foto gelo

Μοιραστείτε | 
 

 καλοκαιρινες δροσερες συνταγες και προτασεις

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ρενα ειρηνη
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 45
Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: καλοκαιρινες δροσερες συνταγες και προτασεις   Τρι Ιουν 15, 2010 12:30 am

οταν ο υδραργυρος φτασει ψηλα! ζηταμε απεγνωσμενα κατι δροσιστικο
κατι ελαφρυ!!! Embarassed
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://syntages-glyka.easyforumonline.com
κικα

avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 32
Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: ΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΜΠΙ ΤΗΣ ΚΙΚΑΣ   Τρι Ιουν 22, 2010 11:35 pm

* 2 λιτρα γαλα - 8 κουπες
* 1 κουπα ρυζαλευρο ή νεσεστε
* 1/2 κουπα ζαχαρη
* 4 κ-σ ανθονερο
* 3-4 κ-σ ζαχαρη για το καψιμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την ζαχαρη και το ρυζαλευρο ή το νεσεστε και αρχιζουμε να το βραζουμε ανακατευοντας συνεχεια για να μην κολησει. Θα δειτε οτι θα αρχισει να πηζει
2. Όταν φτασει σε αυτο το σταδιο, το βγαζετε απο την φωτια, παιρνετε ενα μεγαλο αντικολητικο τηγανι ή ταψακι, βαζετε μεσα την ζαχαρη 3-4 κ σ και την αφηνετε να λειωσει.
3. Στην συνεχεια παιρνετε με μια κουταλα μια μεγαλη, δοση και την ριχνετε στην λυωμενη ζαχαρη. Θα παρει 1-2 βρασεις.
4. Τα τραβατε απο την φωτια, βαζετε στο τηγανι ή ταψι ολη την κρεμα,και ριχνετε και το ροδονερο ανακατευετε καλα, το αφηνετε να κρυωσει και το βαζετε στο ψυγειο
5. Όταν ειναι να σερβιρετε το γλυκο το γυριζετε αναποδα για να βγαινει πανω η καμμενη ζαχαρη





Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
κικα

avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 32
Ημερομηνία εγγραφής : 04/05/2010

ΔημοσίευσηΘέμα: ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ   Τρι Ιουν 22, 2010 11:40 pm

1 κιλό φράουλες
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι
1-2 βανίλιες
1 ασπράδι αυγού


Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες.
Τις λιώνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
Τις βάζουμε σε ένα μπωλ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα με τις φράουλες.
Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και όταν παγώσει, σερβίρουμε .


Για καλυτερη επιτυχια, μολις δειτε οτι αρχιζει να παγωνει περιπου μετα απο μια ωρα την χτυπατε καλα , με το μιξερ χειρος, το ιδιο κανετε δυο τρεις φορες ακομη, και γινετε πολυ αφρατη και χωρις κρυσταλακια μεσα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
 
καλοκαιρινες δροσερες συνταγες και προτασεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Φορουμ  :: Αρχικη :: Περαστε στην Κουζινα μας-
Μετάβαση σε: